Trinoomgalerij

Trinoomgalerie
De eerste 6 weken van het schooljaar zijn er in onze trinoomgalerie kunstwerken te zien van 3 kunstenaars die op de een of andere manier betrokken zijn bij onze school.
Leerlingen kunnen in deze weken m.b.v. een kunstkijkwijzer leren kijken naar kunst.
 
Bassant Samir. Moeder van Maya – Quilling art
 
Marijke Karthaus, beeldhouwer en tekenaar. Oma van Rosa, Otis, Sem en Ryan van Hal – beelden.
Lid van beeldhouwcollectief en tekencollectief in Tilburg, les gegeven aan volwassenen en kinderen.
Het tekencollectief wordt gezamenlijk een model gehuurd. Het tekenen van modellen blijft belangrijk element in combinatie met het boetseren.
Wij werken altijd naar levend model. Het gaat om de sfeer. Portretten begin ik 4 tot 5x opnieuw om de juiste sfeer te kunnen vangen.
Met volledig model wordt ook meerdere malen gemaakt in het klein, om later de 2de of 3de keer groot te maken. Ook hiermee probeer ik beter de sfeer te vangen.
De kleine modellen wordt meestal in boetseerwas gemaakt.
Meestal worden de grote werken met klei gemaakt, omdat klei goed en makkelijk te modelleren is. Het afgieten van de beelden in gips is heel een proces.
 
Ik heb kinderen kennis laten maken met verscheidene disciplines zoals tekenen, schilderen, werken met papier-maché, klei en restmateriaal. Met kinderen werk ik altijd in thema’s. Zo kwam ik binnen vallen bij de klas van Otis bij juf Kirsten. Zij waren bezig met thema  - Wereld - .Daar past van alles in, dus ook woonhuizen. Overal op de wereld wonen mensen in huizen. De kinderen hebben van klei huizen gemaakt die je als puzzel uit elkaar kan halen en dan weer opbouwen. Een soort 3-puzzel.
 
Mathilde Voragen. Oma van Lonneke en Lieke van Gog.
Het plan om werk van familie en of vrienden van de leerlingen van de school tentoon te stellen, sprak mij heel erg aan. Ik heb nogal wat hobby’s en ben graag creatief bezig. Onder andere ben ik een vaste bezoeker van tentoonstellingen in musea en van Land Art in het hele land. Ook architectuur spreekt mij erg aan. Zowel in Nederland als in het buitenland ga ik graag een modern gebouw of brug of een oud kasteel of een oude kathedraal bekijken. Tijdens deze tochten heb ik ook de foto’s van het beeldhouwwerk Exposure bij Lelystad en het kunstwerk in het museum Voorlinden van Antony Gormley gemaakt en de foto’s van de hal van het station in Arnhem en van de graffiti in het oude Philipsgebouw in Roermond. 
Ik woon in Melick vlakbij het Roerdal en vind het heerlijk om in de velden en langs de weilanden rondom mijn dorp te wandelen. Tijdens mijn wandelingen zie ik vaak prachtige bloemen en plantjes met lange stelen staan. Ik pluk er dan een paar en droog ze thuis. Het resultaat van een kleine greep uit deze verzameling is te zien in de twee werken waarin ik in het ene gele en in het andere blauwe bloemen heb verwerkt. 
Ik hoop dat jullie er net zo veel plezier aan beleven als ik heb gehad bij het fotograferen en het drogen van de bloemen. 
Cookie instellingen